Jobb i Stockholm

Vi söker konsulter till Stockholm


Unicus är alltså ett IT-konsultföretag som erbjuder tjänster inom test och kvalitetssäkring. Du läser detta har sannolikt ett ganska så stort datorintresse och undrar kanske lite vad ett jobb hos oss innebär.

Måste jag kunna programmera?

Som konsult hos Unicus behöver du inte kunna programmera. Det kan dock vara en fördel om du kan läsa och förstå kod. Underlättar när du skall hjälpa till och rätta de fel du hittat.

Vill du veta mer om test?

Vill du fördjupa dig i vad test är kan du med fördel surfa runt på nätet. Vill du läsa en bok rekommenderar jag Ulf Erikssons ”Test och kvalitetssäkring av IT-system”. Om du istället för att läsa vill gå en kurs rekommenderar jag Konsultbolag1s Effektiv testmetodik som du når via länken https://konsultbolag1.se/kurser/baskurser/effektiv-testmetodik. Ulf är pappa även till kursen så läser du boken och går kursen garanterar jag att du känner igen dig.

Förening för alla inom test.

SAST (Swedish Association of software testers), www.sast.se, är en ideell organisation som samlar oss som brinner för test av IT-system i alla former. SAST har kvartalsmöten med olika teman som ofta är mycket bra, och gratis.

Certifiera dig som testare.

Ett mycket bra sätt att visa att du vill jobba som testare är att certifiera dig för ISTQB Foundation. Ansvarig för ISTQB i Sverige är SSTB (Swedish software testing board). Läs mer om dem på deras sajt. Vill du titta på vad som krävs för att bli certifierad finns det övningstentor under fliken Dokument. Blir du anställd på Unicus kommer du under din praktikperiod att under arbetstid läsa in detta material (Foundation level) och certifiera dig. Vi ser certifikatet som ett bevis på den kvalitet vi levererar.

Test+Programmering=Testautomatisering

Test blir med tiden alltmer tekniskt. Lär du dig test och kan programmera finns här en spännande kombinationsuppgift. Du kan bli testautomatiserare. Testautomatisering sker via verktyg som QTP, Selenium, JAutomate, SoapUI, Appium, Eyes Applitools eller annat liknande verktyg. Som konsult på Unicus kommer du att jobba med verktyg som dessa under din praktikperiod.

Struktur och ordning i testarbetet.

Bra test kräver en testprocess och ett testadministrativt system. Störst på marknaden är HP:s ALM, en svensk uppstickare heter ReQtest och från Microsoft finns Testmanager. Även dessa verktyg kommer du att lära dig om din praktikperiod.

Hur arbetar man?

Som testare samarbetar vi ofta med utvecklar och då enligt en agil metodik. Den vanligast agila metodiken heter Scrum och även den bekantar vi oss med under praktikperioden. Vill du läsa på redan nu finns det mycket om det på nätet. Happiness artikel ger en bra översikt http://www.happiness.se/artiklar/vad-ar-scrum.